2020 bitmeden izleyeceğimiz diziler (Bizce hepsini izleriz)

2020 tam da “En azından güzel diziler izledik!” diyerek hatırlamak adına harika bir yıl değil mi ama? Bakalım yerli ve yabancı hangi kahramanlarımız gelecek günlerde ne gibi maceralara koşacakmış… 2020 bitmeden izleyeceğimiz diziler
Kendini iyiden iyiye belli etmeye başlayan kış mevsimi ve pandemi sürecinin de etkisiyle evde geçireceğimiz vakitler de (yine!) artacak gibi duruyor. Haklı olarak koskoca kış nasıl geçecek diye düşünüyorsanız, kabul edelim cevabı belli. Yerliden yabancıya, birçok platformdaki dizilere dadanarak tabii ki! Bizim de pek tabii naçizane birkaç önerimiz olacak. Doğamız gereği farklı platformlardaki birçok diziye dadanmalık bir liste hazırladık. Bazıları yakında bazıları daha da yakında yayına girecek. Büyük ihtimalle kritiklerini de ilerleyen günlerde yaparız zaten. Şimdilik listemizi mini bir öneri rehberi gibi görebilirsiniz.

The Flight Attendant

Uçuş görevlisi Cassandra Bowden, Dubai’deki bir otel odasında, bir önceki gece yaşadıklarına dair pek bir şey hatırlamayarak, akşamdan kalma ve yanında bir cesetle uyanıyor. Polisi aramaktan korkarak hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor ve havaalanına giden diğer uçuş görevlileri ve pilotlara katılarak New York’a dönüyor. Gelgelelim onu Dubai’deki son tatilini sorgulayan FBI ajanları karşılıyor. Hâlâ geceyi bir araya getiremeyince, katil olup olamayacağını merak etmeye başlıyor… Dizi HBO Max platformunda 26 Kasım’da yayında olacak.

The Crown (4.Sezon)

Uzun zamandır merakla beklenen prenses Di yılları… İngiliz monarşisinin en çok izlenen, merak edilen ve hâlâ bıkmadan konuşulan zamanı. Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter, Ben Daniels, Marion Bailey, Erin Doherty, Josh O’Connor, Emerald Fennell, Charles Dance, Gillian Anderson ve Emma Corrin ile kraliyet ailesinin 1977 ile 1990 arasındaki dönemine şahitlik ediyor olacağız. Prenses Diana’nın hızla sükse yaptığı ve Margaret Thatcher’ın başbakanlığı sırasında geçen bölümlerde elbette Prens William ve Prens Harry’yi de sık sık göreceğiz. The Crown, 15 Kasım’da Netflix’te yayınlanacak.

Bir Başkadır

Dünyada Karşılamış Gibi ve Bayrak gibi oyunlarıyla zihinleri açan Berkun Oya, Netflix semalarında yerini alacak yeni dizisi Bir Başkadır ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit, Alican Yücesoy, Tülin Özen, Defne Kayalar, Bige Önal ve Settar Tanrıöğen gibi isimlerin yer alacağı dizinin sekiz bölümden oluşuyor. Dizinin daha fragmanıyla bile kalp atışlarını bu denli hızlandırmasında bir çok sebep var tabii. Şu saydığımız isimlere bir bakın! Bir de tabii Berkun Oya’nın kaleminin nelere muktedir olduğunu da biliyoruz. Şimdilik çok fazla detay verilmese de pek çok farklı karakter üzerinden bu coğrafyaya dair, yolları kesişen hikayeler anlatıyor Berkun Oya. Birkaç gün daha sabretmek gerekecek: Dizi 12 Kasım’da ekranlarda.

A Queen is Born 

Brezilya yapımı ilk orijinal reality programı olan A Queen is Born 11 Kasım’da Netflix’te başlıyor. Bizler de drag sanatının kutlanmasına ve her bir katılımcının içindeki divanın ortaya çıkmasına şahitlik ediyor olacağız. Drag kraliçeler Alexia Twister ve Gloria Groove’un sunuculuğunu üstlendiği program, umut vadeden drag kraliçelerinin kendilerini tanıma ve güçlerinin farkına varma yolculuğunu konu alıyor. Netflix tarafından henüz resmi fragmanı yayınlanmamış olsa da bu size bir fikir verebilir ya da platformda yer alan fragmanı izleyebilirsiniz.

We are the Champions

Hem birbirinden oldukça farklı hem de birçok kişiye göre ”sıra dışı” gelen spor müsabakaları ve bu sporlarla tutkulu bir şekilde ilgilenen topluluklar… 17 Kasım’da birinci sezonu Netflix üzerinden yayına girecek olan We are the Champions işte bizi bu garip maceralara doğru bir keşif yolculuğuna çıkaracak. Tam bir dizi gibi olmasa da birçok sosyal ve kültürel incelemelere değinen bir belgesel dizisi ya da serisi olarak düşünebilirsiniz.

Saygı

Ve işte o beklenen Behzat Ç. spin-off’u. Ercüment Çözer’i çok iyi tanıyoruz ama bu sefer bizi hayatının farklı bir dönemine götürüyorlar.

Toplumdaki yozlaşmanın çözümünü kendi adaletini sağlayarak arayan biri Ercüment Çözer. Toplumdaki kötülüklerin ve zorlukların içine sıkışmış iki genç olan Helen ve Savaş ile yolları kesiştiğinde asıl macera başlıyor. Helen ve Savaş başlarına gelen olaylar sebebiyle adaletin elinden kaçanların peşine düşmeye karar veriyorlar. Bunu öğrenen Ercüment Çözer ise saygısızlara karşı savaş açan bu ikiliye kendini polis olarak tanıtarak onların güvenini kazanmaya çalışıyor. Nejat İşler, Boran Kuzum, Miray Daner, Rojda Demirer, Tansu Biçer ve Erkan Can gibi isimlerin yer aldığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Ali Taner Baltacı oturuyor. BluTV üzerinden her hafta yeni bölümleri yayınlanıyor ve macera devam ediyor.

No Man’s Land

Suriye’deki trajik olaylara ve bunların tüm dünyayı ve esasen insanları nasıl etkilediğine dair benzersiz bir bakış açısı getirecek gibi. İç savaşın derinliklerine, genç bir Fransız olan Antoine’nin gözünden dalıp, bir intihar saldırısında hayatını kaybeden kız kardeşinin hâlâ yaşadığına dair taşıdığı şüpheleri onunla birlikte kovalayacağız gibi de duruyor. Antoine, gizemleri parça parça çözerken, IŞİD’in işgal ettiği bölgelere seyahat ediyor yolculuğu maceracılar, anarşistler casuslar ve masum kurbanlarla kesişiyor. 18 Kasım’da Hulu üzerinden yayınlanacak olan dizi bize aktarılanların bir ötesine bakmayı sevenler tarafından merakla beklenenler arasında.

Euphoria

Yönetmen koltuğunda Augustine Frizzell’in oturduğu ve aynı ismi taşıyan İsrail yapımı diziden uyarlanan Euphoria göz alıcı sahneler eşliğinde bizi bir grup liseli arkadaşın arasına bırakıvermişti. ”Z kuşağı kimdir, ne ister” gibi sorulara bir nevi cevap niteliğinde olan bu HBO harikası, 17 yaşındaki Rue’nun hikayesine hayat veren Zendaya’ya da bolca ödül getirmişti. 

İkinci sezon için daha çooook beklememiz gerek ama seyircinin özlemini gidermek adına bir güzellik yapıyorlar neyse ki: Dizi 6 Aralık’ta iki özel bölümle karşımıza çıkacak. İştah kabartacak şekilde, bir nevi tadımlık niyetine…

Industry

İşyerinde yaşanan cinsiyet, ırk, sınıf ve ayrıcalık konularını inceleyen dizide, Londra’nın önde gelen bankalarından birinde sınırlı sayıdaki kalıcı pozisyon için rekabet eden bir grup genç mezunun hikayesi anlatılıyor. Maalesef çok da yabancı değiliz sanki? Hırs bir insanı ne kadar ileri götürür, neler yaptırır? Yer yer komik ve trajik açılardan şahit olacağız.

His Dark Materials

Yazar Philip Pullman’ın sevilen üçlemesine dayanan His Dark Materials, başka bir dünyadan gelen ve cesur genç bir kadın olan Lyra’nın hikayesini anlatıyor. Lyra’nın kaçırılan arkadaşını bulma arayışı, onu gizli bir örgütün planlarını ortaya çıkarmaya, olağanüstü varlıklarla karşılaşmaya ve tehlikeli sırları korumaya yönlendirmişti. Dizinin merakla beklenen ikinci sezonu 16 Kasım’da HBO’da yayında olacak.

Small Axe

Batı Hint toplumlarında adaletsizliğin üstesinden gelmek ve dönüştürücü bir etki yaratmak adına cesaret, inanç ve direnç gösteren insanlar hakkında, gerçek yaşam olaylarından esinlenen, beş filmlik bir seri Small Axe. Üstelik akademi ödüllü yönetmen Steve McQueen’in de ilk televizyon işi. Daha fazla açıklamaya gerek var mı? Ha tabii bir de evet, 20 Kasım’da Amazon Prime’da bizlerle olacak.

Bridgerton

Tam da klasik sevenlere layık, İngiltere’deki Regency dönemine doğru yola çıkan bir dizi… Bridgerton ailesinin birbirine sıkı sıkıya bağlı sekiz kardeşinin aşkı bulmaya çalışırken neler yaşadıklarına şahit olacağız. Julia Quinn’in çok satan romanlarından uyarlanan bu sekiz bölümlük dönem draması birçok kişinin radarına yakalanmışa benziyor. 25 Aralık’ta Netflix’te olacak. Bir denemekte fayda var gibi.

The Mighty Ones

Ve bir tutam da animasyon… Karşımızda bir grup yaratığın komik maceraları var. Bir kaya, bir çilek, bir sopa ve bir yaprak. Ne alaka şimdi demeyin… Bu yakın arkadaşlar bir arka bahçede yaşıyor. Üstelik küçültülmüş olan boyutlarına rağmen ‘güçlü olanlar’ hayatı daha geniş yaşamaya ve vahşi dünyalarında her zaman eğlenmeye kararlı… Yakında Hulu’da. Bazen aradığımız bilgelik hiç beklemediğimiz yerlerde olabiliyor.

Chilling Adventures of Sabrina (4.Sezon)

Ve bir Netflix dizisinin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Chilling Adventures of Sabrina dördüncü ve son sezonuyla birlikte sona eriyor. Yılı da kapatan yapım olacak gibi duruyor. Bakalım izleyip göreceğiz.

The Cost of Winning

Baltimore’daki St. Frances Academy Panthers futbol programının bir öyküsü var karşımızda. Olasılık, azim, hedef ve liderliğin beklenmedik ama canlandırıcı bir hikayesini izleyebileceğimiz bir seri. 10 Kasım’da HBO’da ilk iki bölümüyle bizlerle.

Murder on Middle Beach

3 Mart 2010’da bekar bir anne olan Barbara Hamburg, Connecticut, Madison’daki evinin yakınında vahşice öldürülmüş olarak bulunuyor. Müfettişler, cinayetin bir ‘tutku suçu’ gibi göründüğünü iddia ediyorlar ancak yeterli kanıt olmadığı için dava düşüyor. 8 yıl boyunca, Barbara’nın oğlu Madison Hamburg aile üyeleriyle ve diğer pek çok kişiyle röportaj yapıyor. Hem annesi hakkında daha fazla şey öğrenmek hem de cinayetini çözme umuduyla kanıt topluyor. Fakat bu işin sonu ailevi sırlara, annesi hakkında rahatsız edici söylentilere ve kendi aile üyelerini sorgulamaya başlamasına kadar uzanıyor. 15 Kasım’da yayında olacak.

 

Trial 4

Sekiz bölümlük bir belgesel dizisi aslında. 1993’te Boston Polis Dedektifi John Mulligan’ı öldürmekten suçlu bulunduktan sonra 22 yıl hapis yatan Sean Ellis’in hikayesini anlatıyor. Ellis’in hikayesi yıkıcı olsa da sistemik ırkçılık, polis yolsuzluğu ve ceza adaleti reformu gibi güncel meselelere ışık tutarken, nihayetinde insanların sistemi değiştirme gücüne sahip olacağına dair umut da aşılıyor. 11 Kasım’da Netflix’te.

 

2020 bitmeden izleyeceğimiz diziler 2020 bitmeden izleyeceğimiz diziler

2020 bitmeden izleyeceğimiz diziler 2020 bitmeden izleyeceğimiz diziler

Dadanizm sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et