
Yeni Wes Anderson filmi The French Dispatch’e dair yanlış bilgiler ve doğrular
Wes Anderson’ın yeni filmi The French Dispatch’e dair bir sürü haber çıktı geçtiğimiz günlerde. Neyse ki filmin dağıtım şirketi Foxlight Search olaya müdahale etti ve aydınlattı bizi. Timothée Chalamet ve Saoirse Ronan ikilisinin başrollerde olduğu filme dair yanlışlar ve doğrularla karşınızdayız.
Bu hafta içinde şöyle bir haber düştü: ”Wes Anderson’ın yeni filmi dört küsur saatmiş” diye.
Hayır değil.
IMDb’de yer alan bilgiye göre, Wes Anderson’ın the French Dispatch’in 241 DAKİKA olacağı yazıyordu. Yani dört saat, hatta dört saat bir dakika… (Matematiğimizin ne kadar iyi olduğunu göstermek için şov yaptık resmen.) Yönetmenin filmografisindeki en uzun süre olabilirdi bu. (IMDb gerekli düzeltmeyi yaptı sonra.)
Bu haber ortalığı kasıp kavururken (The Irishman ve Once Upon a Lifetime in Hollywood’un acısı henüz zihnimizde tazeyken) filmin dağıtım şirketi Foxlight Search’ten söylentileri düzelten bir açıklama geldi: Film, 108 dakika olacaktı. (Oh…)
Bu arada filmin konusuna dair dönen muhabbetlerin de doğru olmadığını söyleyen Foxlight Search, sinopsisi de açıkladı sonunda: ”20. yüzyılda, bir Amerikan gazetesinin hayali bir Fransız şehrinde kurulu ofisinde geçen film, The French Dispatch adlı dergide yayınlanmış haber ve hikayelere hayat veriyor; gazetecilere bir aşk mektubu niteliğinde…”
Vov. Duygu yüklü.
Bu arada filmin siyah-beyaz ve animasyon olacağına dair haberler de çıkmıştı fakat Foxlight Search onları da yalanladı.
Kadro aynı ama. En heyecan kısım da burası zaten:
Timothée Chalamet, Saoirse Ronan (siz düşünürsünüz bilmiyoruz ama artık her yerde bu ikiliyi görmek de sıkıcı biraz), Willem Dafoe, Jason Schwartzman (tabii ki), Bill Murray (tabii ki), Léa Seydoux, Kate Winslet, Elisabeth Moss. Ayrıca yine tabii ki’lerin havada uçuşacağı bazı diğer isimler de var. Mesela Tilda Swinton, Christoph Waltz ve Adrian Brody.